Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
For more contact information click here.

Peace cups

Support peace work. The cup ''A Piece of Peace'' is sold to the benefit of the ÅIPI.

More information here.

Download our brochure

  

 

English

Swedish

RussianPublication about
the Åland Example

ALEX_Cover_72

Read more here.

Skolfredsutlysningen genomfördes den 12.9.2013 för sjunde gången på Åland, och nu för andra året i rad i Godbyhallen. Arrangör för skolfredsutlysningen är Folkhälsan på Åland, Rädda Barnen, Utbildningsbyrån vid Ålands landskapsregering, Polisen och Ålands fredsinstitut.
Norra Ålands högstadiedistrikt tillsammans med Ålands musikinstitut svarade för det innehållsrika programmet inför en rekordstor publik på drygt 550 skolelever och lärare, främst från årskurserna 5-6 och årskurs 9.
Årets tema var "Schysst på nätet" som också genomsyrade flera av programinslagen. Skolfredsdeklarationen framfördes i år av elever från Sunds och Vårdö skolor. Utbildningsminister Johan Ehn uppehöll sig i sitt tal mycket kring respekt i och kring skolan och bemötandet människor emellan. Rangsby skolas elever genomförde en värderingsövning som även aktiverade publiken.


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/vhosts/peace.ax/httpdocs/images/stories/Symposium2018//stories/Skolfred2013/


I vanlig ordning var de musikaliska inslagen många och sånger framfördes av Källbo skola, Vårdö skola, Geta skola och Ödkarby skola medan Godby högstadieskola läste en dikt. Kajsa Hallbäck från Ålands Musikinstitut framförde två låtar.
Många skolor passade även på att läsa upp sina fredshälsningar till andra skolor, varefter fredshälsningarna kommer att postas till respektive skolor. Konferenciererna Alexandra Gäddnäs och Julius Karlsson "lotsade" genom programmet.
För de skolor och elever som inte hade möjlighet att vara på plats i Godbyhallen kunde man följa programmet via live-stream. Det går även att se i efterhand på bambuser.com.

 

 

 

 

FacebookTwitterLinkedin