Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

 Bogdan State, högskolepraktikant vid Ålands fredsinstitut under sommaren 2007, har gjort en sociologisk studie av integrationen på Åland. Studien samlar data om immigranterna, deras situation och uppfattningar om integrationen samt försöker utvärdera dessa.

Bogdan State skiljer på ekonomisk och social integration, och konstaterar att ekonomisk integration inte alltid innebär automatisk eller full social integration. Studien behandlar bl.a. integration på arbetsmarknaden och problemen med att bedöma värdet av utländska utbildningar och examina. Skolans roll i integrationsprocessen tas även upp. Rapporten visar att det finns stort behov av språkundervisning och allmän information om hur det åländska samhället fungerar.

Bogdan State studerar vid Amherst College i USA samt vid London School of Economics i Storbritannien. Foto av Bogdan State bifogas även.

Utredningen publiceras i Ålands fredsinstituts rapportserie i dag – på människorättsdagen. Den 10 december firas människorättsdagen runt om i världen. Det var den 10 december 1948 som FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna, grunden för all internationell lag om mänskliga rättigheter, lades fram av generalförsamlingen.

Rapporten kan laddas ner avgiftsfritt här.

FacebookTwitterLinkedin