Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Det blev två väldigt lärorika dagar i Stockholm fyllda med intressanta diskussioner och seminarier. Ämnen som barnäktenskap, unga som säljer sex, ungt entreprenörskap, ny europeisk ungdomspolitik, var bara några av de ämnen som togs upp på konferensen. Bland föreläsarna fanns Per Nilsson, ungdomsstyrelsens direktör, Doreen Månson, programledare, Petra Mårselius från Integrations- och jämställdhetsdepartementet, Nyamko Sabuni, ungdoms- och jämställdhetsminister, Erling Bjurström, professor från Linköpings Universitet, Pävi Honkatukia, National Reserach Institute on Legal Policy, Finland, och många andra.
Efter de spännande seminarierna och föreläsningarna, avslutades tisdagen med en underbar middag i stadens mest glamorösa lokal, Stadshuset.
Andreea tycker att det är väldigt svårt att sammanfatta dessa två dagar men vill avsluta med en uttalande som återkom i olika föreläsningar. Eftersom Ungdomsstyrelsen firar detta år sitt 50-årsjubileum har många jämförelsen gjorts mellan dagens och 50-talets ungdomspolitik. Det som man kom fram till är att det inte var bättre förr. Ungdomarna ses idag som en tillgång - inte som ett problem som man gjorde på 50-talet.

Mer om Andreeas intryck från konferensen kommer inom kort.

 

FacebookTwitterLinkedin