Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Den 27.5.2013 höll Ålands fredsinstitut ett seminarium om Ålandsexemplet för ett tjugotal representanter från olika regionala organisationer i Afrika (tex Afrikanska unionen AU, och Östafrikanska gemenskapen EAC). Deltagarna var på Åland på studiebesök för att lära sig mer om det så kallade Ålandsexemplet. Fredsinstitutets direktör docent Sia Spiliopoulou Åkermark, forskare Sarah Stephan och informationsansvariga Susann Simolin berättade bland annat om erfarenheter och lärdomar man kan dra från Ålandsexemplet både inom internationellt och lokalt fredsarbete.

Besöket var en del av kursen PASA - Peace and Security in Africa, som organiseras av institutionen för fred och konfliktlösning vid Uppsala universitet tillsammans med African Centre for the Constructive Resolution of Disputes (ACCORD) samt det svenska konsultföretaget Indevelop. Kursen finansieras av Sida. Samma kurs, med andra deltagare, besökte Åland även förra året.
Med på resan var freds- och konfliktforskaren professor Peter Wallensteen, som höll flera föreläsningar för kursdeltagarna. 

Mer information om kursen: http://www.pcr.uu.se/education/pasa/

Åländsk lokalmedia inbjöds att träffa deltagarna och artiklar publicerades i Ålandstidningen och Nya Åland 28.5.2013.Ålands radio gjorde ett inslag som finns på deras hemsida, http://www.radiotv.ax/news.con?iPage=3&iArticle=50608.

PASA2013_webb

FacebookTwitterLinkedin