Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Ålands fredsinstitut söker en kommunikatör/informatör för visstidsanställning under hela 2021, med goda möjligheter till förlängning. Arbetstiden är minst 80% eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdatum är den 31 augusti 2020.

Nobelpris 2019

Ålands fredsinstitut är ett oberoende institut som arbetar med forskning, utbildning och information. Fokus ligger på frågor om självstyrelse, minoriteter och säkerhet, med Åland och dess särställning som utgångspunkt. Fredsinstitutets verksamhet som helhet ska bidra till fredlig samhällsutveckling, fredlig konfliktlösning och konfliktförebyggande. Fredsinstitutet tillhandahåller kunskap och analys samt fungerar som en mötesplats och arena för dialog inom sina områden.

Fredsinstitutets kommunikationsverksamhet syftar bland annat till att på lokal, nordisk och internationell nivå öka kännedomen om institutet och dess verksamhet, inklusive om institutets forskning och expertis samt tillgängliggöra och sprida information om institutets kärnområden (Ålandsexemplet, konfliktlösning, självstyrelse, minoriteter, samt demilitarisering och neutralisering).

Arbetet innebär att du ansvarar för fredsinstitutets löpande kommunikation (hemsida, nyhetsbrev, sociala media och massmediekontakter) samt event- och publikationsmarknadsföring. Du kommer också att arbeta med utveckling av strategier, rutiner och kanaler, exempelvis vad gäller sociala media, podcasts och kampanjer.

Du medverkar vid besök och deltar i genomförandet av fredsinstitutets evenemang. Du bidrar därtill till utvecklingen, genomförandet och marknadsföringen av fredsinstitutets inslag i firandet av Åland 100.

Vi vill gärna ha dig som har en mångsidig erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete och en bakgrund inom t.ex. journalistik, media och kommunikation. Erfarenhet inom marknadsföring, digital kommunikation, projektledning och det civila samhället är meriterande. Du kan arbeta självständigt och har välutvecklad samarbetsförmåga, servicekänsla samt intresse för strukturellt tänkande och konstruktiv problemlösning. Vi värdesätter ett intresse för och förmåga att utveckla informationsverksamheten i en komplex omgivning. Under 2020 färdigställer vi en ny hemsida som du kan hjälpa finkalibrera och utnyttja på bästa möjliga sätt. Intresse för och kunskap i freds- och internationella frågor eller något annat av Ålands fredsinstituts verksamhetsområden ger dig en bra grund för arbetet.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt, är nödvändiga kvalifikationer. God stilistisk förmåga är ett krav. Kunskaper i finska är en merit.

Ålands fredsinstitut ingår i flera nationella och internationella nätverk av organisationer som arbetar med närliggande frågor. Fredsinstitutet är en politiskt och religiöst obunden stiftelse som grundades 1992. Institutets styrelse fattar beslut om den övergripande verksamheten medan forskarrådet ansvarar för den vetenskapliga inriktningen. För mer information se: www.peace.ax

Arbetstid: 80%, eller enligt överenskommelse

Lön: enligt avtal och beroende på meriter

Arbetet börjar: i januari 2021, eller enligt överenskommelse

Arbetets varaktighet: tidsbegränsat avtal t.o.m. 31.12.2021, med möjligheter till förlängning (vikariat, då den ordinarie anställda är tjänstledig för forskarstudier).

Skicka ansökan till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sista ansökningsdag: 31.08.2020. Intervjuer genomförs i september 2020.

För frågor: kontakta i första hand fredsinstitutets direktör Sia Spiliopoulou Åkermark, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel: (+358) (0) 18-21960 (dir) eller +358(0)40-5040571 eller informationsansvariga Susann Simolin, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel: 040-0989570

FacebookTwitterLinkedin