Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Kastelholmsinterior

På grund av coronaviruset och åtgärderna för att stoppa dess spridning kommer årets Kastelholmssamtal inte att kunna hållas som brukligt i Kastelholms slott. Ålands fredsinstitut ordnar istället i samarbete med Nordens institut på Åland (Nipå) ett digitalt Kastelholmssamtal, där talarna deltar genom internetuppkoppling. Målet är att alla som vill ska kunna se och höra det direktsända samtalet.

Samtalet sänds den 30 mars klockan 13.00 till 15.15 finsk tid via länken nipalive.ax.

Frågor och reflektioner från publiken kan skickas till e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. både före och under samtalen.

Hittills har fem av sex talare bekräftat att de deltar i de digitala samtalen och dessutom deltar president Halonen – som tidigare hade meddelat att hon inte hade möjlighet att komma till de fysiska samtalen. De talare som svarat jakande är Margot Wallström, tidigare svensk utrikesminister och EU-kommissionär samt  Marja Lehto, docent i folkrätt, ambassadör och ledande sakkunnig vid Finlands utrikesministerium. Även kommentatorerna Pella Thiel, ekolog, systemisk aktivist och kulturell förändringsagent, Mikael Sjövall, journalist och kommunikatör samt karriärdiplomat vid utrikesministeriet samt Emma Hakala, doktor i politisk historia vid Helsingfors universitet har bekräftat att de deltar.

Ålands fredsinstitut och Nipå är glada över att på det här sättet kunna säkerställa att de årliga fredssamtalen kan genomföras trots smittspridning och undantagstillstånd. Det är också en ljuspunkt att samarbetet kring Kastelhomssamtalen nu vidareutvecklas och skapar nya möjligheter för framtiden.

Årets samtal genomförs med stöd från: Ålands landskapsregering, Sveriges generalkonsulat, Finlands utrikesministerium samt Finlands justititeministerium.
Samtalen är kranmärkta.

Kontakt: Organisationssekreterare Mirjam Lukola, +358 (0)40 8262573, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

FacebookTwitterLinkedin