Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

 

Kastelholmsinterior

Vad är fred? Hur långt kommer partners i en konflikt med en vapenvila? Vad händer sen?

Måndagen den 29 mars 2021 är det dags för Ålands fredsinstituts årliga samtal om fred i anslutning till Ålands demilitariseringsdag. De så kallade Kastelholmssamtalen under beskydd av Finlands tidigare president Tarja Halonen.

Kastelholmssamtal logo

Kan man skapa fred med medling och diplomati? Kan frysta konflikter lösas? Hur förhandlas lösningar fram? Och vad är det som krävs för att parterna ska komma till förhandlingsbordet? Detta är några av frågorna som kommer att diskuteras.

– Vi hoppas på riktigt fina talare och en välgjord och högkvalitativ produktion som kan vara en fin kunskapsresurs för många, säger Sia Spiliopoulou Åkermark som har förhoppningen om att Kastelholmsamtalen i sin nya skepnad även kan nå en intresserad publik långt utanför Ålands gränser.

Så här ser det nya hybridkonceptet ut:

Några veckor innan Kastelholmssamtalen släpps en podcast, med ett avsnitt i veckan, där utvalda kommentatorer ger sitt perspektiv på 2021 års tema och reflekterar över vad som kommer att tas upp av årets panel.

Det förinspelade slottsamtalet med en panel av framstående talare som samtalar kring 2021 års tema, streamas sedan den 29 mars – online, analogt och i foajén på Alandica.

Samma dag efter visningen av slottsamtalet kör det digitala/fysiska-eftersnacket igång, även det på Alandica, där både publiken på plats och deltagarna online kan ställa frågor.

För mer information eller eventuella frågor kontakta: 

Sia Spiliopoulou Åkermark, direktör, tel: +358 (0)40-5040571, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Liz Lindvall, informatör, tel: +358 (0)408019998, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

FacebookTwitterLinkedin