Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

 

Talarna

Lassi Härmälä är programansvarig på Demo Finland. Han är ansvarig för program i Nepal och Tunisien med fokus på ungas delaktighet i politiken. Härmälä har arbetat för Demo år 2011 och 2012. Han har studerat kulturgeografi i Helsingfors och arbetat bl.a. i Nairobi och Bryssel, innan han återvände till Demo i december 2013.

Maria Mekri är forskningschef på SaferGlobe. Hon är särskilt intresserad av politisk risk, sköra politiska situationer och praktiska verktyg för att främja fred. SaferGlobe har publicerad närmare tjugo rapporter, flera av vilka fått stor uppmärksamhet i media. Hon har studerat vid universiteten i Cambridge och Brandeis.

Organisationerna

Partiernas internationella demokratisamarbete (DEMO) rf är de finska riksdagspartiernas samarbetsförening. Demos syfte är att främja demokrati genom att genomföra och stöda samarbetsprojekt mellan de finländska politiska partierna och politiska rörelser i utvecklingsländer.

SaferGlobe är ett oberoende forskningsnätverk för freds- och säkerhetssfrågor. Nätverket studerar och utvecklar verktyg för främjandet av hållbar fred och säkerhet.

Saferglobelogo    Demologo kopia

FacebookTwitterLinkedin