Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

FB3_Lunchseminarium_medling_bild.jpg

Tisdag 20 september, klockan 11.30-12.30 i hotell Arkipelags restaurang

Ålands medlingsbyrå startade sin verksamhet år 2006, och har nu i tio år erbjudit kostnadsfri medling åt parter i brott- och tvistemål, i enlighet med den finländska medlingslagen.

Medlingsverksamheten bygger på teorin om restorativ rättvisa, som lägger tonvikten på att reparera de skador som orsakats av ett brott eller en tvist. Parterna betraktas som specialister på sina egna konflikter och kan själva ta ansvar för lösningen. Detta restorativa perspektiv skiljer sig från ett traditionellt sätt att närma sig konflikter, där tyngdpunkten ligger på vem som är skyldig och vilket straff som är lämpligt.

Under lunchseminariet berättar Malin Söderberg och Justina Donielaite, tillsammans med några av de frivilliga medlarna vid medlingsbyrån, om tio års erfarenheter av medling i det åländska samhället, om hur en medling går till i praktiken och om de teorier som medlingsverksamheten bygger på. Därefter är det fritt fram för frågor och diskussion.

Lunch kan köpas på plats och tas med in till seminariet som hålls i den avskilda södra delen av restaurangen, med start klockan 11.30.

Anmäl dig gärna i vårt Facebookevent, här.

 

FacebookTwitterLinkedin