Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

FB3 Lunchseminarium KAN 1.11.2016

Tisdagen den 1 november 2016, klockan 11.30-12.30 i hotell Arkipelags restaurang

Efter 52 år av inbördeskrig och fyra år av förhandlingar signerades fredsavtalet mellan Colombias president Juan Manuel Santos och den marxistiska gerillarörelsen Farc i september i år. Denna historiska händelse fick stor global uppmärksamhet och president Santos tilldelades Nobels fredspris för sina ihärdiga ansträngningar att få ett avslut på den mångåriga interna konflikten. Han får priset trots att majoriteten i en folkomröstning med tämligen lågt valdeltagande röstade nej till fredsavtalet.

Professor Kjell-Åke Nordquist har regelbundet besökt Colombia sedan 1996 och jobbade för svenska ambassaden där mellan 2004 och 2008. Han har på nära håll sett flera försök till fredsförhandlingar i Colombia, dvs. långt innan förhandlingarna som ledde till det nuvarande fredsavtalet inleddes.

Hör honom berätta om arbetet med fredsprocesserna i Colombia och om det nyligen undertecknade avtalet mellan regeringen och Farc. Kan Colombia nå fred och försoning och hur ska det gå till? Hur såg processen bakom fredsavtalet ut och hur går man vidare från det? Vad betyder fredspriset för fredsprocessen?

Lunch kan köpas i restaurangen och tas med in till seminariet som hålls i den södra delen i restaurangen, med start kl 11.30

Anmäl dig på eventets Facebooksida.

FacebookTwitterLinkedin