Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Kvällsseminarium: EU – Norden – Nato . Finlands säkerhetspolitiska vägval

Talare: Nils Torvalds

Moderator: Kjell-Åke Nordquist

Fredagen den 26.1.2018, klockan 18.30-19.30
Hotell Arkipelag, Kaptenssalen

Torvalds facebbok

Under de senaste decennierna har Finland inom ramen för sin militära alliansfrihet inlett flera olika säkerhetssamarbeten. Genom partnerskap för fred (PFP) finns ett utvecklat samarbete med Nato, och under de senaste åren har ett eventuellt medlemskap diskuterats flitigt. Enligt mätningarna vill majoriteten av medborgarna ändå stanna utanför Nato.

Finlands president har en viktig roll inom utrikes- och försvarspolitiken, och påverkar Finlands framtida freds- och säkerhetspolitiska vägval. Nils Torvalds är den enda kandidat i årets presidentval som tydligt tar ställning för ett Natomedlemskap.

Vilka olika möjligheter finns för att säkra Finlands regionala säkerhet? Bör Finlands medlemskap i Nato ske även om Sverige stannar utanför? Och hur skulle ett Natomedlemskap kunna påverka Ålands demilitarisering?

Nils Torvalds är politiskt aktiv inom Svenska folkpartiet i Finland. Han är Europaparlamentariker sedan 2012. Han har en bakgrund inom journalistiken, har bland annat varit korrespondent i Moskva och har också skrivit böcker om bland annat Ryssland, världspolitik och om den ekonomiska krisen. På seminariet diskuterar han under cirka en halvtimme med moderatorn Kjell-Åke Nordquist, och därefter är publiken välkommen att ställa frågor och kommentera.

Seminariet börjar klockan 18.30 och pågår en timme.

Vi är tacksamma för anmälan i vårt event på fredsinstitutets facebooksida eller till Susann Simolin (susann(at)peace.ax), men det går också bra att droppa in.

Kontakt: Susann Simolin, informationsansvarig, telefon: 018-15570,Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

FacebookTwitterLinkedin