Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Lunchseminarium 8.5.2019 Andersen

Onsdagen den 8.5.2019 arrangerar Ålands fredsinstitut ett lunchseminarium där Jonny Andersen talar under rubriken "Hur står det till med svenskan i Finland? Om Folktinget och dess arbete". Seminariet hålls klockan 11.30-12.30 i hotell Arkipelags restaurang.

Svenska Finlands folkting är en lagstadgad organisation som har till uppgift att stöda och stärka det svenska språkets ställning och kulturen på svenska i Finland. Folktinget grundades 1919 och firar därmed sitt 100-årsjubileum i år. Som så många andra som arbetar för att värna det svenska i Finland har folktinget ansett sig jobba i motvind under den senaste mandatperioden och även längre tillbaka i tiden. Men vad kan Folktinget egentligen göra? Har Folktinget faktiska möjligheter att åstadkomma något och vad har dess arbete bestått av? Har arbetet lett till förändringar och förbättringar i praktiken?

Jonny Andersen är medarbetare på Ålands fredsinstitut, egenföretagare och aktiv liberal politiker. Han är av lagtinget utsedd till Ålands representant i styrelsen tillika arbetsutskottet vid Svenska Finlands Folkting. Under de senaste två åren har han också fungerat som Folktingets andre vice ordförande. Andersen har med sin bakgrund från både Danmark och Sverige och de senaste 15 åren även Åland och Finland en god kunskap om hur språket förenar men också isolerar både stater och människor.

Lunch kan köpas i restaurangen och tas med in till seminariet som hålls i den avskilda södra delen i restaurangen. Seminariet börjar klockan 11.30 och pågår en timme.

Vi är tacksamma för anmälan i vårt event på fredsinstitutets facebooksida eller till Susann Simolin (susann(at)peace.ax), men det går också bra att droppa in.

FacebookTwitterLinkedin