Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

 Ålands fredsinstitut har bjudit in Pär Stenbäck för att hålla föredrag under rubriken ”Internationell konfliktlösning” på Mariehamns stadsbibliotek torsdagen den andra augusti kl. 18.30. Pär Stenbäck är medlem i Ålands fredsinstituts styrelse. Han har stor internationell erfarenhet från tiden som Finlands utrikesminister och från otaliga internationella uppdrag. Han är bl.a. styrelseledamot i International Crisis Group.

International Crisis Group är en internationell icke-statlig organisation med 130 anställda spridda på fem kontinenter. Förutom kontor i Bryssel, London, New York och Moskva har man tolv regionala kontor i olika konfliktområden världen över. International Crisis Group analyserar situationen på plats, varefter de sammanställer rapporter och ger konkreta förslag till åtgärder som behövs för att lösa eller förebygga konflikten/konflikter i det aktuella området. Förslagen och rekommendationerna riktas vanligen till internationella beslutsfattare.

Dessutom publicerar organisationen månatligen ett nyhetsbrev med uppdaterad information om internationella konflikter och konfliktrisker. Organisationen har nyligen publicerat en uppmärksammad fredsplan för Sudan samt rapporter och kommentarer om läget i Papua, Haiti, Sierra Leone, Nepal, Kongo, Sri Lanka och Östtimor.

Pär Stenbäck kommer att berätta närmare om organisationens arbete i en rad aktuella konflikter. I samband med föredraget finns även utrymme för diskussion om internationell konfliktlösning.

FacebookTwitterLinkedin