Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Ålands fredsinstitut tar emot volontärer från andra länder och sänder volontärer från Åland till andra länder. Ofta åker volontärerna lite längre vägar, men det är också möjligt att göra volontärtjänst inom Norden - det gör Ingrid Eriksson, som just nu är volontär på Föreningen Nordens ungdsomsförbund i Stockholm. Så här skriver hon:

APIbild"Jag heter Ingrid, kommer från Brändö och har en master i statskunskap från Åbo Akademi. Jag har länge tänkt att jag vill arbeta inom nordiskt samarbete och har bland annat varit projektassistent för Nordjobb på Föreningen Norden på Åland, nordjobbat på Island och i Danmark och varit med i Ungdomens Nordiska Råd. Nu är jag på EVS-utbyte i Stockholm på Föreningen Nordens Ungdomsförbund fram till september 2014. Trots att själva staden kanske inte är så spännande är mina uppgifter desto mer intressanta! Här kommer jag bland annat att få insyn i hur en ideell organisation fungerar på nationellt plan, organisera evenemang i lokalavdelningarna och följa med det som sker i de andra nordiska länderna som kan vara intressant för alla nordiska ungdomar. Jag började 1 november och har redan hunnit vara reseledare för en grupp medlemmar som for till Köpenhamn och åkt på skolturné till västkusten för att visa upp FNUF och ragga medlemmar."

Ålands fredsinstitut förmedlar volontärplatser inom ramen för EU:s volontärprogram EVS (European Voluntary Service). Fredsinstitutet är både mottagande och sändande organisation. Volontärverksamheten finansieras med EU-medel. Skulle du vilja göra volontärtjänst utomlands? Ta konstakt med projektledare Justina Donielaite (justina(at)peace.ax), så berättar hon hur det går till. Du kan också läsa mer på vår hemsida, här. 

FacebookTwitterLinkedin