Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

EURAC summerschool 2014Mellan den 23 juni 2014 och 2 Juli 2014 hålls en sommarskola om mänskliga rättigheter, minoriteter och mångfald i Bozen / Bozano i Italien och i St Moritz i Schweiz. Den årligen återkommande sommarskolan har 2014 temat politiskt deltagande. Sommarskolan ska undersöka utmaningar för politiskt deltagande för nationella minoriteter, ursprungsbefolkningar och migranter och introducerar deltagarna till de normer, lagar och institutioner som stödjer minoritetsgruppers deltagande. Sommarskolan är öppen för 25-30 studenter, unga forskare, tjänstemän, politiker, aktivister och journalister.

Sommarskolan arrangeras av Institutet för minoriteters rättigheter i Europeiska akademin Bozen / Bolzano (EURAC); Stiftelsen Convivenza, Schweiz, Middlesex University, School of Law, London och universitetet i Graz, Österrike.

Forskaren Sarah Stephan deltog i 2013 års upplaga av sommarskolan och kan varmt rekommenderar det som en berikande upplevelse som bjöd på nya kunskaper och personliga möten.

Ansökan senast den 10 april.

www.eurac.edu/summerschool

FacebookTwitterLinkedin