Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Onsdag den 3 september hålls två informationstillfällen om Erasmus+ programmet i mötesrum Rödhamn i Ålands lagting i Mariehamn.

boundaries 210
Bild från ungdomsutbytet Boundaries
som hölls
på Åland 2011.

Erasmus+ är Europeiska uniones program för utbildning, ungdomar och idrott. Inom detta omfattande program finns möjligheter för ungdomsorganisationer att söka bidrag, t.ex. för att ordna ungdomsutbyten, ta emot/sända ut frivilliga, åka på fortbildningar för ungdomsarbetare och mycket mera. T.ex. kan ungdomsgrupper får stöd även för vissa lokala projekt. Inom Erasmus+ finns också möjligheter att söka fortbildningsstipendier för personal inom organisationer som jobbar med vuxenbildning i det fria vuxenbildningsarbetet, dvs. utbildning utanför högskolor och universitet. CIMO ansvarar för programmet i Finland och två av deras sakkunniga är på väg till Åland för att berätta mera om just dessa två delar, möjligheterna för ungdomssektorn och det fria vuxenbildningsarbetet.

Informationstillfället är avgiftsfritt. Anmälan senast den 1 september till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Meddela också om du vill delta på dag- eller kvällstid (kl. 13-15 eller kl. 18-20)

Arrangörer är CIMO i samarbete med SKUNK, ABF-Åland, Ålands fredsinstitut och Ålands landskapsregering.

Inbjudan i pdf kan laddas ner här.

FacebookTwitterLinkedin