Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Elias Vartio 2Elias Vartio började i februari som forskningssamordnare vid Ålands fredsinstitut. Han har tidigare studerat folkrätt vid både Helsingfors universitet och vid Åbo Akademi. Utöver bakgrunden inom folkrätt och samhällsvetenskaper har Elias även arbetat som journalist bl.a. för Hangötidningen, Västra Nyland och Svenska Yle samt bidragit med både bild- och textmaterial till ett flertal andra publikationer.

- Jag började i tiderna studera folkrätt eftersom jag var intresserad av konflikthantering. På så vis känns det här lite som att komma tillbaka till rötterna efter de tidigare journalistiska eskapaderna. Den bakgrunden kommer dock givetvis hjälpa till med populariserandet vår forskning, något som jag ser mycket fram emot.

Elias har även medverkat i Brysselbaserade ungdomstankesmedjan Futurelab Europe och Åbo Universitets center för framtidsforskning främst bl.a. inom två forskningsprojekt som berörde nya teknologiers inverkan på säkerhet och skyddet av privatliv. Till hans intresseområden hör förutom säkerhet, även frågor rörande informationssamhället och migration.

FacebookTwitterLinkedin