Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Praktik

Tycker du om att ordna seminarier, skriva informationstexter, layouta och publicera information online? Om du dessutom är intresserad av frågor om fred, säkerhet, minoriteter och självstyrelse har vi kanske praktikplatsen för dig!

Deadline för ansökan är 9 januari.

Ålands fredsinstitut utlyser en praktikplats för en svensktalande informations- och konferenspraktikant våren 2019.

Du kommer bland annat att hjälpa till med

-       att ordna seminarier – bland dem vårt årliga Kastelholmssamtal om fred i slutet av mars
-       informationsspridning genom bland annat hemsida, pressmeddelanden, nyhetsbrev och sociala medier
-       arbete med utvecklingen av vår hemsida som just nu görs om.

Beroende på vad du är mest intresserad av kommer du att få ett eget mindre ansvarsområde inom något att dessa områden.

Du bör ha god formuleringsförmåga och språkbehandling på svenska och gärna också engelska. Tidigare erfarenheter av informationsarbete och evenemangsarrangemang är meriterande. Det är också bra om du har erfarenhet av sociala medier och är bekväm med att prova på och lära dig olika verktyg för onlinepublicering.

Din studieinriktning kan gärna ligga inom fälten information och kommunikation, samhällsvetenskapliga ämnen och/eller IT. För att kunna ansöka om praktik på fredsinstitutet bör du ha avklarat minst det första året av dina studier, men ännu inte ha tagit mastersexamen.

Praktikperioden föreslås vara från februari till april 2019.

Fredsinstitutet har inte möjlighet att finansiera praktiken. Undersök därför dina möjligheter att få finansiering via ditt universitet, stiftelser eller andra källor. En möjlighet är att söka finansiering via AMS högskolepraktik, där särskilda villkor gäller. 

Din praktikansökan bör inkludera ditt CV och ett kort motivationsbrev som klargör varför du är intresserad av praktik på fredsinstitutet och vad du är bra på. Inkludera också relevant information om din institution och/eller ditt sponsorprogram. Ansökningen bör skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  senast 9.1.2019.

Läs mer om praktik på fredsinstitutet här

Vill du veta vad vår senaste praktikant tyckte om sin praktikperiod hos oss, läs här.

Kontakt: Har du frågor kan du kontakta forskningskoordinator Petra Granholm (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., +358-18-21950) 

Ålands fredsinstitut är ett oberoende institut som arbetar med forskning, utbildning och information. Fokus ligger på frågor om självstyrelse, minoriteter och säkerhet, med Åland och dess särställning som utgångspunkt. Fredsinstitutets verksamhet som helhet ska bidra till fredlig samhällsutveckling, fredlig konfliktlösning och konfliktförebyggande. Fredsinstitutet tillhandahåller kunskap och analys samt fungerar som en mötesplats och arena för dialog inom sina områden.

FacebookTwitterLinkedin