Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

På grund av coronaviruset och åtgärderna för att stoppa dess spridning kommer årets Kastelholmssamtal inte att kunna hållas som brukligt är i Kastelholms slott. Ålands fredsinstitut ordnar istället ett digitalt Kastelholmssamtal, där talarna bidrar med föredrag och diskussion genom internetuppkoppling. 

- Den kris som pågår gör det nästan ännu viktigare att kunna hålla samtalen. Dels är temat Krig, fred och miljö än mer aktuellt i tider när folkhälsan är hotad och dels vill vi utmana isoleringen och hopplösheten som riskerar att sprida sig om vi inte aktivt motarbetar dem, säger fredsinstitutets direktör Sia Spiliopoulou Åkermark.

Tiden för samtalet är som planerat måndag e.m. den 30 mars. Fredsinstitutet är just nu i kontakt med alla talare för närmare planering.

- Ett digitalt samtal kan inte fullt ut ersätta det personliga mötet, men digitala verktyg gör det möjligt för oss att behålla och utveckla vår kunskap, vårt engagemang och våra kontakter även i svåra tider. Det finns god kunskap och kapacitet på Åland för att klara av denna kursändring och vi vill se krisen som en möjlighet till utveckling och förnyelse, säger Spiliopoulou Åkermark.

Närmare information kommer inom kort och uppdateras kontinuerligt på fredsinstitutets hemsida och genom sociala medier.

Information om årets talare och tema finns här.

Kontakt: Organisationssekreterare Mirjam Lukola, +358 (0)40 8262573, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

FacebookTwitterLinkedin