Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

 

ÅPraktik annonsbildlands fredsinstitut erbjuder möjlighet till en dynamisk och flexibel praktik under våren 2021.

Ansökan bör skickas till praktik[at]peace.ax  senast 30.10.2020.  

Vi söker dig som har ett intresse för frågor om fred, säkerhet, minoriteter och självstyrelse. Arbetsuppgifterna kommer huvudsakligen att innebära deltagande i arrangemang av de årligen återkommande Kastelholmssamtalen om fred och aktiviteter med koppling till Åland 100-firandet. Om intresse och behov finns kan forskningsrelaterade uppgifter samt arbetsuppgifter som hänför sig till Ålands medlingsbyrå tillkomma. Vid rekrytering i år uppskattar vi också särskilt färdigheter i bl.a. evenemangsorganisation och textproduktion (på svenska och engelska). Du ska vara noggrann och gärna ha en vana att hantera digitala verktyg.

Din studieinriktning kan gärna vara samhällsvetenskapliga ämnen och/eller IT, kommunikation och informationsförvaltning. Arbetsspråken på institutet är svenska och engelska, kunskaper i finska och andra språk är meriterande. För att kunna ansöka om praktik på fredsinstitutet bör du ha avklarat minst det första året av dina studier, men inte ha tagit mastersexamen ännu.  Praktikperioden är normalt 10 veckor, förslagsvis under februari – april men andra tidsramar är också möjliga.

Fredsinstitutet har begränsade resurser vad gäller finansiering. Undersök därför dina möjligheter att få finansiering via ditt universitet, stiftelser eller andra källor. En möjlighet är att söka finansiering via AMS högskolepraktik, där särskilda villkor gäller.  

Din praktikansökan bör inkludera ditt CV och ett kort motivationsbrev som klargör varför du är intresserad av praktik på fredsinstitutet och vad du är bra på. Inkludera också relevant information om din institution och/eller ditt sponsorprogram. Ifall du skriver eller har planer att skriva en kandidat- eller magistersuppsats inom snar framtid, nämn även detta i din ansökan – det kan finnas möjligheter att arbeta med uppsatsen under din praktiktid.

Läs mer om praktik på fredsinstitutet här

Kontakt: Petra Granholm, forskningskoordinator, +358 (0) 40 14 30 572

FacebookTwitterLinkedin