Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Liz1

Med tjuvstart i december och med full fart från mitten av januari blir Liz Lindvall fredsinstitutets vikarierande informatör under 2021, då ordinarie Susann Simolin är tjänstledig för forskarstudier.

För ålänningarna är Liz Lindvall kanske mest känd dels från sin tid som journalist på Ålandstidningen, och dels för de inkännande personporträtt hon under många år skrivit för samma tidning på frilansbasis. Som mångsidig frilansare har hon också haft uppdrag för bland andra Expressen, Göteborgs-Posten, SVT, RES och Vagabond, hjälpt företag med digital marknadsföring och arbetat som copywriter. Det senaste året har hon varit anställd som svensk/engelsk copywriter och översättare på Paf.

Liz som är född och uppvuxen på Åland har bott många år utomlands, främst i spanska Katalonien, men har nu sedan ett år tillbaka landat tillsammans med sin familj på Åland igen.

”Vi är jätteglada att få förmånen att ha Liz Lindvall som vår informatör nästa år. Det är mycket som händer på fredsinstitutet just nu och Liz blir en viktig förstärkning för att vår verksamhet ska nå ut på bästa möjliga sätt lokalt och internationellt”, säger fredsinstitutets direktör Sia Spiliopoulou Åkermark.

”Jag är glad och förväntansfull över förtroendet att vikariera Susann Simolin och jag tycker det ska bli intressant att få använda min penna och olika kommunikationskanaler till att berätta om allt det viktiga fredsinstitutet gör. Jag har alltid haft ett starkt samhällsintresse och det känns som en ynnest att tillsammans med så engagerade och kunniga kollegor få arbeta med frågor som jag även personligen tycker är jätteviktiga”, säger Liz Lindvall. 

FacebookTwitterLinkedin