Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Gustav Blomberg från Ålands Fredsinstitut och Mikaela Kjeldsen från Åländska HBT-föreningen Regnbågsfyren deltog den 3-8 februari  i utbildningen Training Course for Living Library Organisers i Budapest, arrangerad av Europarådet.

Gustav och Mikaela vill nu förmedla de kunskaper de skaffat sig i Budapest, och hitta samarbetspartners som vill vara med och arrangera ett Levande bibliotek på Åland till sommaren. Därför bjuder de in alla intresserade föreningar, organisationer och personer till ett informationsmöte onsdagen den 11 mars kl. 15.00 i grupprummet i Mariehamns Stadsbibliotek för intresserade. 

Ett Levande bibliotek är ett bibliotek som består av människor istället för böcker. "Läsare" kan ur det levande biblioteket låna en "bok", dvs en annan person av en bibliotekarie. Böckerna i det Levande biblioteket är personer ur grupper som ofta drabbas av diskriminering, socialt utanförskap, eller bemöts fördomsfullt och stereotypt. Det Levande Biblioteket ger tillfälle för en dialog mellan människor och grupper som annars kanske inte skulle ha mötts.

Här hittar du handboken för levande bibliotek.
FacebookTwitterLinkedin