Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Är du mellan 15 och 20 år, intresserad av miljö- och klimatfrågor, gillar att träffa jämnåriga från andra länder och tycker om att prata engelska? Då kanske en augustivecka på miljöläger i Norra karelen skulle vara något för dig. 20 ålänningar i åldrarna 15 till 25 samt 2 till 3 ungdomsledare har i sommar möjlighet att delta i lägret som hålls den 10-17/8 och ingår i det nordiska ungdomsutbytet Miljö- och klimatförändringar. På lägret får man diskutera miljö- och klimatförändringar, på engelska, med ungdomar från Danmark, Estland, Litauen, Ryssland och från riket.  

Lägret delas i två grupper. 15-17-åringarna har sitt läger vid Hyvärilä ungdomscenter medan 18-25-åringarna kommer att hålla till vid Metsäkartano ungdomscenter. Deltagarna behöver endast betala sina resor. Vi försöker dock hitta sponsorer till åtminstone delar av resekostnaderna.

Bindande anmälningar skickas senast den 27 juni till Marja Leena Magnusson, Ålands fredsinstitut, PB 85, 22101 Mariehamn eller e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ansökningsblankett kan laddas ner här .

Projektansvarig är Hyvärilä ungdomscenter i Nurmes och Metsäkartano ungdomscenter i Rautavaara. Lägret finansieras av NORDBOK som är Nordiska ministerråds ungdomsorganisation. För Ålands del är projektet ett samarbete mellan Agenda 21, Ålands natur och miljö, Föreningen Norden på Åland, Röda korset och Ålands fredsinstitut, som är samordnare för den åländska medverkan
FacebookTwitterLinkedin