Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Nurmes Den åländska delegationens resa till miljö- och klimatförändringslägret i Nurmes i slutet av augusti blev en lyckad historia.
- Det var kanske lite mera idrottscamp än vad jag hade tänkt mig, men det var givande att hålla våra presentationer om Åland och Östersjön eftersom förkunskapen hos deltagarna från de andra länderna var otroligt låg, berättar Fredsinstitutets samordnare Isac Boman.
Under veckan gjordes bland mycket annat ett besök hos en yngre kvinna som bestämt sig för att leva i harmoni med naturen i självhushållningens tecken.
-  För dem från öst var det inte så märkvärdigt, det är bara märkvärdigt i Finland när man gjort ett aktivt val, säger Boman som avslutade sin högskolepraktik på Fredsinstitutet efter lägret.
- Det har varit ett givande arbete och jag tror det här lägret utvecklas framöver eftersom det var första gången det ordnades. Två av de litauiska deltagarna har faktiskt redan varit till Åland och hälsat på, så det var inget fel på lägerstämningen, konstaterar Boman.
FacebookTwitterLinkedin