Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

AnnonsbildÅlands fredsinstitut erbjuder möjlighet till en dynamisk och flexibel praktik under våren 2020 för en eller två praktikanter.

Vi söker dig som har ett intresse för frågor om fred, säkerhet, minoriteter och självstyrelse. Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innebära deltagande i seminariearrangemang, informationsspridning och utveckling av vår hemsida. Vid rekrytering i år uppskattar vi också särskilt färdigheter i bl.a. grafisk design, forskning, konflikthantering och evenemangsorganisation.

Din studieinriktning kan gärna vara samhällsvetenskapliga ämnen och/eller IT, kommunikation och informationsförvaltning. Arbetsspråken på institutet är svenska och engelska, kunskaper i finska och andra språk är meriterande. För att kunna ansöka om praktik på fredsinstitutet bör du ha avklarat minst det första året av dina studier, men inte ha tagit mastersexamen ännu.  Praktikperioden är normalt 10 veckor, men andra tidsramar är möjliga. Den första av praktikperioderna börjar i januari och den andra i mars eller enligt överenskommelse.  

Fredsinstitutet har begränsade resurser vad gäller finansiering. Undersök därför dina möjligheter att få finansiering via ditt universitet, stiftelser eller andra källor. En möjlighet är att söka finansiering via AMS högskolepraktik, där särskilda villkor gäller.  

Din praktikansökan bör inkludera ditt CV och ett kort motivationsbrev som klargör varför du är intresserad av praktik på fredsinstitutet och vad du är bra på. Inkludera också relevant information om din institution och/eller ditt sponsorprogram. Ifall du skriver eller har planer att skriva en kandidat- eller magistersuppsats inom snar framtid, nämn även detta i din ansökan – det kan finnas möjligheter att arbeta med uppsatsen under din praktiktid. 

Ansökningen bör skickas till praktik[at]peace.ax  senast 14.10.2019.  

Läs mer om praktik på fredsinstitutet här

Kontakt: Petra Granholm, forskningskoordinator, +358 (0) 18 21950

FacebookTwitterLinkedin