Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Forskningsassistent sökes till Central Baltic interreg IV A-projektet Challenging Gender Roles for Prevention of Trafficking.

Ålands fredsinstitut söker en assistent på 50% till ett 26 månader långt forskningsprojekt, med början snarast möjligt efter 1 november. Inom projektet ska assistenten, tillsammans med en erfaren forskare som är stationerad i Lettland, arbeta med att följa och utvärdera den så kallade tjej- och killgruppsmetodens effekter för gruppmedlemmarna, gällande bland annat synen på sig själv och sin roll i samhället samt uppfattning av könsroller.

Du bör ha avlagt en fyraårig högskole-examen med lämplig inriktning, till exempel genusvetenskap, kommunikation, sociologi eller pedagogik. Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska och gärna erfarenhet av arbete med ungdomar. Om du är van vid att arbeta med forskningsdatabaser och statistikprogram (t.ex SPSS) liksom med kvalitativa metoder (intervjuer) är det ett plus.

Ansökningar på engelska lämnas in senast 15.11.2009 och frågor angående tjänsten riktas till projektledaren Denis Nazarenko, denis(at)peace.ax, tel 21910.

cb

FacebookTwitterLinkedin