Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

I anställningen ingår följande uppgifter:

-  Ansvar för ekonomiadministration, uppföljning och rapportering inom det EU-finansierade projektet 'Challenging gender roles for prevention of trafficking' (inom Interreg IV, Central Baltic Programme) (70%)

-  Betalningar, kontering och fakturering inom Fredsinstitutets övriga verksamhet, inklusive pågående projekt, såsom EU-projektet Eldia, och löpande ärenden (upp till 30%)

Tjänsten kan eventuellt delas upp till två deltidstjänster (70% & 30%) om så önskas.

Utbildning i ekonomiadministration och goda kunskaper i svenska och engelska är nödvändiga kvalifikationer. Därutöver är det meriterande med erfarenhet av projektarbete, arbete inom frivilligorganisationer eller mindre företag, arbete i grupp samt intresse för och kompetens i jämställdhetsfrågor.  Du bör ha förmåga att på ett övergripande strategiskt sätt planera och strukturera budget- och ekonomiarbetet i nära samarbete med andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ålands fredsinstitut grundades 1992 för att främja och stödja såväl praktisk verksamhet som forskning rörande freds- och konfliktfrågor i vid bemärkelse och med utgångspunkt i Åland och dess särställning. Institutets främsta roll är att fungera som en informationskälla och som ett debattforum om autonomier och andra självstyrelseformer, minoritetsfrågor, demilitarisering och konflikthantering. Ålands fredsinstitut ingår i flera nationella och internationella nätverk av organisationer som arbetar med närliggande frågor. Tio personer arbetar för närvarande på Fredsinstitutet.

Forskningsprojektet Eldia (European Language Diversity For All) rör minoritetsspråk i flera europeiska länder. Fredsinstitutet samarbetar med sju universitet och samordnar åtta forskare i olika länder. Projektet har EU-finansiering. Fredsinstitutets personal och verksamhet presenteras närmare på vår hemsida www.peace.ax

Interreglogos_72Projektet "Challenging Gender Roles for Prevention of Trafficking" är ett bilateralt projekt finansierat av Central Baltic Interreg IVA och Ålands landskapsregering. Målet med projektet är att utmana könsstereotypa uppfattningar för att på så vis bekämpa könsrelaterat våld och sexslaveri. Främst sker detta genom förebyggande arbete med sk tjej- och killgrupper samt genom informationsinsatser och forskning. På Ålands fredsinstitut arbetar ytterligare fyra personer inom samma projekt och en motsvarande arbetsgrupp finns i Lettland. Läs mer om projektet på www.peace.ax.

Vi söker en ekonomiadministratör under Interreg-projektets sista år, från slutet av 2010 till 31.12.2011. Som ekonomiadministratör delar du ansvaret för att följa upp och bevaka projektets budget med projektledaren. Projektet sker i samverkan med den lettiska organisationen Resurscenter för kvinnor, Marta. I arbetsuppgifterna ingår att på ett övergripande och strategiskt sätt och i nära i samverkan med partnerorganisationen och andra aktörer planera, genomföra och följa upp projektets ekonomi och budget.

Tjänsten är förlagd till Åland, och lönen är 2.700 eur/månad för heltid.

Ansökan ska skickas till Ålands fredsinstitut, PB 85, 221 01 Mariehamn eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och vara oss tillhanda senast den 6 december 2010. Kontaktuppgifter till två referenspersoner bör anges i ansökan.

För mer information on tjänsten, vänligen kontakta direktör Sia Spiliopoulou Åkermark  +358 (18) 21960 eller administrationschef Bror Myllykoski +358 (18) 23238.

 

FacebookTwitterLinkedin