Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

alands_fredsinstitut_frimarkeI år är det 20 år sedan Ålands fredsinstitut grundades. Detta kommer att firas på olika sätt vid flera tillfällen under året.
Det första evenemanget hålls på Ålands demilitariseringsdag den 30 mars 2012, då Ålands fredsinstitut ger ut ett eget frimärke med specialstämpel.
Frimärket är designat av konstnären Amanda Chanfreau, en finlandssvensk konstnär uppvuxen på Åland. Amandas konstnärliga uttryckssätt varierar, men de har oftast tyngdpunkten i teckning och måleri. Under åren som yrkesverksam konstnär har Amanda även arbetat med textilkonst, kostym för dans och performance, fotografi och video. Så här beskriver hon själv sina tankar bakom frimärksmotivet:
”Bilden för 20-års jubileet på Ålands Fredsinstitut tecknade jag i humoristisk anda. Jag lät Åland ha en synlig position på bilden, utmärkande såsom dess ställning inom fredsfrågor. Eftersom det var frågan om ett jubileum, tänkte jag på firande och fest, och hur en svärm trötta fredsduvor återvänder hem efter ett stort kalas på Ålands fredsinstitut!”
Specialstämplingen sker klockan 11-14 i Postens lokaler i korsningen Torggatan/Nygatan.
Frimärket ges ut i valörerna Europa och Världen.

Ett informationsblad om frimärket (i pdf) kan laddas ner här.
FacebookTwitterLinkedin