Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

I oktober anlände två nya volontärer till Ålands fredsinstitut. De ska vara på Ålandunder ett år som volontärer inom EU-programmet Europeisk volontärtjänst.


GoharGohar Mamikonyan från Armenien ska vara volontär på Ålands fredsinstitut mellan 01.10.2012 och 01.10.2013. Gohar kommer att delta i aktiviteter inom alla områden av fredsinstitutets verksamhet men ska framför allt arbeta med genusfrågor. Hon ska hjälpa till med att planera kommande projekt i samarbete med organisationer i Armenien.  Gohar har en magisterexamen I statsvetenskap och offentlig administration från Yerevans statsuniversitet. Hon talar armenska, ryska och engelska.

gulnar_180Gulnar Mammadova från Azerbajdzjan kommer att arbeta med internationella samarbetsprojekt som fokuserar på genusfrågor, bemäktande (empowerment) bland unga kvinnor och ungdomsutbyten inom konfliktregioner. Hon kommer också att delta i planerandet av nya projekt och ska hjälpa till även inom fredsinstitutets övriga verksamhetsområden.

Gulnar har tidigare arbetat vid centret för strategiska studier I Azerbajdzjan. Där forskade hon om protestyttringar i Egypten, Libyen, Jemen och Syrien och om hur dessa påverkat arabiska länder kring  persiska viken. Hennes nuvarande forskningsintressen inkluderar Ålands erfarenheter av självstyrelse och fredlig konfliktlösning i relation till konflikten mellan Armenien och Azerbajdzjan om Nagorno-Karabach. 2010 tog hon en magistersexampen i internationella relationer från Bakus statsuniversitet. Henners modersmål är azeriska och hon talar också engelska, ryska och lite arabiska och franska.

FacebookTwitterLinkedin