Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Arbetsuppgifter:
Din främsta uppgift som projektledare är att tillsammans med skolledning, elever och personal, utarbeta strukturer för ett långsiktigt och hållbart jämställdhetsarbete på de åländska gymnasieskolorna. I dina uppgifter ingår att tillsammans med jämställdhetsgrupper på skolorna utarbeta jämställdhets-/likabehandlingsplaner, ta fram åtgärdsrutiner vid sexuella trakasserier och utveckla skolornas främjande och förebyggande jämställdhetsarbete. Du kommer att stödja projektassistent och workshopsledare i deras arbete med att hålla elevworkshops och utveckla utbildningsmaterial. I projektledarens roll ingår även att driva påverkansarbete mot beslutsfattare och allmänheten samt upprätta kontakter med andra aktörer inom utbildnings- och fritidssektorn.  Som projektledare är du ansvarig för planering, uppföljning, administration, ekonomihantering, rapportering, utvärdering samt projektansökningar för framtida prioriteringar. Vid behov deltar du också i Ålands fredsinstituts övriga arbete. 

Kvalifikationer:
Vi söker dig med lämplig högskoleexamen, gärna inom genusvetenskap. Du bör ha ett starkt engagemang för jämställdhet och antidiskrimineringsarbete. Ett normkritiskt perspektiv är en relevant merit. Du ska vara bra på att organisera och strukturera verksamhet utifrån projektmål. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med jämställdhetsintegrering i praktiken och du är van att hålla utbildningar och att leda grupper. Som person är du driven, självständig och strukturerad, och du klarar av stress i samband med arbetstoppar. Du ska ha förmåga att samarbeta med många olika aktörer, såväl internt som externt, och har lätt för att skapa och förvalta kontakter. Du är en duktig pedagog som kan skapa engagemang och har en god kommunikativ förmåga, såväl i tal som i skrift.

Önskvärda meriter :

- Erfarenhet av att utforma och implementera jämställdhets-/likabehandlingsplaner, gärna i skolans verksamhet.

- Erfarenhet av att arbeta med och utveckla metoder för att motverka sexuellt våld.

- Erfarenhet av att arbeta mot sexuella trakasserier, diskriminering och andra kränkningar.

- Erfarenhet  av att arbeta som projektledare (skriva projektansökningar, uppföljning, administration, ekonomi/budget, redovisning).

- Erfarenhet av och/eller kunskap om det åländska/finländska skolsystemet

Anställningens omfattning och villkor:

Projektgruppen har sina arbetsplatser i Ålands fredsinstituts lokaler i Mariehamn på Åland. Anställningen omfattar 75% av heltid i 6 månader. Det kan finnas möjligheter att utöka arbetstiden eller att förlänga anställningen med uppgifter inom andra projekt/verksamhetsområden om finansiering beviljas. Anställningen påbörjas 1 juli (eller tidigare enligt överenskommelse) och pågår till 31 december 2013. Lön: 2025 euro per månad. 

Ansökan och frågor:

Skicka din ansökan och CV senast den 25.04.2013 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktpersoner:

Liselott Lindén, projektassistent inom Fair Sex, tel +358 (0)18 21910, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ålands fredsinstituts hemsida: www.peace.ax

 ----------------------------

Ålands fredsinstitut jobbar både praktiskt och med forskning rörande freds- och konfliktfrågor med utgångspunkt i Åland och dess särställning. Institutet fokuserar på självstyrelseformer, minoritetsfrågor, demilitarisering, konflikthantering och jämställdhet. Ålands fredsinstitut arbetar med olika projekt och metoder för att förebygga våld genom att stärka individers och gruppers egenmakt.

FacebookTwitterLinkedin