Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

pertti kopiaSeniorforskare Pertti Joenniemi har utnämnts till fredsinstitutets första rådgivare. Pertti Joenniemi är fil. dr. och just nu verksam bland annat inom Karjalan tutkimuslaitos, Östra Finlands Universitet. Han har tidigare arbetat bland annat för Tampere Peace Research Institutet (TAPRI) och Copenhagen Peace Research institute (COPRI) i Danmark. 

Pertti Joenniemi var under 1980-talet involverad i diskussionerna om att starta ett fredsinstitut på Åland och stödde tanken på ett institut på Åland. Han satt dessutom med i fredsinstitutets allra första forskarråd. 
Under sin långa karriär har Joenniemi författat ett stort antal artiklar och publikationer. Han har bland annat inriktat sig på frågor om säkerhetisering.  Tanken med rådgivare är att fredsinstitutet vill stärka kontakten med nyckelpersoner inom sina nätverk. Rådgivarna är resurspersoner som kan bistå fredsinstitutets styrelse och personal med råd och kunskap. De kan också vara behjälpliga i arbetet med att stärka fredsinstitutets kopplingar till internationellt arbete inom freds- och konfliktfrågor och att sprida information om Ålandsexemplet i internationella sammanhang. Rådgivarna kommer att anlitas som talare i olika sammanhang och kan därmed bidra till att den åländska allmänheten får ökad insyn i internationella skeenden och fredsfrågor. 26.3.2013 publicerade Ålandstidningen en artikel om fredsinstitutets nya rådgivare, läs den här.  

FacebookTwitterLinkedin