Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

19.01.2005

Fredsnyheter
Nyhetsbrev nr 1/2005 från Ålands fredsinstitut

Bästa läsare!

Du har nu fått första numret av Fredsnyheter – nyhetsbrev från Ålands fredsinstitut. Vi kommer att skicka ut brevet elektroniskt till våra kontakter. Det kommer att ges ut så ofta som vi har något nytt och intressant att berätta. Språket är svenska tillsvidare men vi kommer senare att överväga möjligheten att översätta det även på engelska.

Vi har gått igenom våra e-maillistor för att hitta potentiella mottagare. Var vänlig hör av dig om du inte vill ha Fredsnyheter eller om du finns med två eller fler gånger på vår lista. Vi är dessutom tacksamma om du sprider informationen om Fredsnyheter till dina bekanta och tipsar oss om nya mottagare. Dessutom vill vi gärna få dina synpunkter om nyhetsbrevet. Sänd dina synpunkter och idéer till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..


Missing Persons Families Support Center besökte Fredsinstitutet i början av november. Läs om detta och bl.a. om en presskonferens om tjejgrupper i Litauen som Centret anordnade den 17 december: http://www.missing.lt/en. Sammanfattning om deras besök på Åland finns på vår Litauensida.

Åländska ungdomar deltog i internationellt ungdomsutbyte ”Splash – Waves of a Clean Future” i Gamla Karleby och på Åland den 28.12.2004 – 5.1.2005. Våra deltagare var Erica Mattsson och Mikaela Kjeldsen. Med i det åländska arrangemanget som anordnades vid Lemböte lägerskola var Ingrid Eriksson från ungdomsorganisationerna Punkt och SKUNK samt Marja Leena Magnusson från Fredsinstitutet. Utbytet fortsätter med en vecka i Irland och en i Grekland. Nya ungdomsutbyten planeras.

Anna-Linnéa Rundberg från Jomala åker i början av februari till Storbritannien som vår volontär. Hon kommer att jobba vid Trident Ploughshares inom Disarmament Network Project under ett år. Vi ser framemot hennes rapporter.

Information om nya böcker i vårt bibliotek kommer att länkas på vår hemsida.

FacebookTwitterLinkedin