Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

VÄLKOMMEN TILL ÅLANDS FREDSINSTITUT BIBLIOTEK och ARKIVDATABAS

I biblioteket och arkivet finns material om bl.a. freds- och konfliktfrågor, minoriteter, autonomier, säkerhet, genus, mänskliga rättigheter samt om Ålands särskilda status. Biblioteket finns i Ålands fredsinstitut, Hamngatan 4, Mariehamn.

Ålands fredsinstituts bibliotek är anslutet till det åländska bibliotekssamarbetet bibliotek.ax. Du kan därför söka efter böckerna i databasen på hemsidan bibliotek.ax, låna dem hos fredsinstitutet med ett vanligt åländskt bibliotekskort och lämna tillbaka dem på vilket åländskt bibliotek som helst. Fredsinstitutet har dock inte möjlighet att utfärda lånekort. Det finns också möjlighet att läsa på plats eller kopiera referenslitteraturen (20 cent per sida).

Institutets deltidsanställde biblioteksassistent (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) är på plats på fredsinstitutet tisdagar mellan klockan 15.15 och 17.00. Övriga tider går det bra att ringa till John på telefon 0457 342 0778 eller mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för överenskommelse om när du kan komma in och låna eller läsa. Det går också bra att ringa till övrig personal på fredsinstitutet, telefon 018-15570.

 

biblioteket

FacebookTwitterLinkedin